“Η συμβολή της διδασκαλίας στην καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων”

Προβολή Ημερολογίου
2021-11-05 17:00 - 19:00

Με χαρά σας προσκαλούμε στην 2η διαδικτυακή συνεδρία Training of the Trainers 2021-2022 με τιτλο  "Η συμβολή της διδασκαλίας στην καλλιέργεια των ήπιων δεξιοτήτων των φοιτητών: Αυτορρύθμιση και ανάπτυξη κινήτρων" που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις 17.00-19.00. 

Για να συμμετέχετε συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής στην οποία θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ιδρυματικό σας μέηλ: https://forms.gle/4TEDqtr37nK6c8iE8

Εισηγητές: Παναγιώτα Δημητροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπ. Κρήτης,

Αλέξης Αρβανίτης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπ. Κρήτης

Περίληψη

Βασικό σκοπό της εισήγησης αποτελεί η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων για την καλλιέργεια των ήπιων δεξιοτήτων των φοιτητών που θα τους επιτρέπουν να επιτύχουν προσωπικούς, ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς στόχους. Δεξιότητες όπως η αυτορρύθμιση βοηθούν τα άτομα να διαχειρίζονται με επιτυχία τις περιστάσεις και τις παρορμήσεις που παρεμποδίζουν την επίτευξη των στόχων τους. Επίσης, η αυτορρύθμιση συνδέεται με την ικανοποίηση βασικών ψυχολογικών αναγκών, την παραγωγικότητα και την προαγωγή της ψυχικής υγείας και ανθεκτικότητας των ατόμων. Επομένως, η εισήγηση αποσκοπεί στην ανάδειξη μιας άλλης διάστασης του ρόλου των διδασκόντων και ειδικότερα της συμβολής τους στην ενδυνάμωση των φοιτητών για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων.

Σχετικές επερχόμενες εκδηλώσεις

 • 2021-12-13 19:00 - 2021-12-13 21:00

  «Εν οίκω και εν δήμω: Διαστάσεις έμφυλης και ενδο-οικογενειακής βίας».

  Στο πλαίσιο του Κύκλου Ομιλιών "Το Πανεπιστήμιο στην Κοινωνία"

  Ομιλητές/ομιλήτριες: Βασιλική Πετούση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Φύλου του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Απόστολος Γ. Παπαδόπουλος, Καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).

  Σχολιάστρια θα είναι η Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, Ιατρός, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιδήμαρχος Παιδείας-Κοινωνικής Προστασίας, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ (Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων) Ρεθύμνου.

  Τη συζήτηση θα συντονίσει o Ευάγγελος Καραδήμας, Καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Κύκλου Ομιλιών.

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την δεύτερη ομιλία του κύκλου μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

  https://zoom.us/j/93464315372?pwd=SWFWTm95ZHR4ZDVyVnJhaHB5UUFydz09