Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κοινή ανακοίνωση οκτώ συλλόγων ΔΕΠ

  • από

Ανακοίνωση

 

Οι Σύλλογοί μας εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους και καταγγέλλουν τις αστυνομικές επιθέσεις σε βάρος των αγωνιζόμενων φοιτητών, όπως πρόσφατα συνέβη με την επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής.

Εκφράζουμε επίσης την αντίθεσή μας στις παραβιάσεις της συνταγματικά κατοχυρωμένης ακαδημαϊκής ελευθερίας και του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ, όπως εκδηλώνονται με τις παράνομες και αντισυνταγματικές πιέσεις της κυβέρνησης να επιβάλει τις διαβλητές διαδικτυακές εξετάσεις.

Οι Σύλλογοί μας, στηρίζοντας ενεργά τις ομόφωνες αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας θα αναλάβουν πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις. Καλούμε τους συναδέλφους μας σε απεργία στις 8 Φεβρουαρίου και συμμετοχή στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ παραβιάζοντας κυνικά το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια πανεπιστήμια που, παρά την πάγια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, παράγουν υψηλής ποιότητας και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο. Αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα τους ενάντια στην υποβάθμιση και την εμπορευματοποίηση της ακαδημαϊκής γνώσης.

 

Οι Σύλλογοι μελών ΔΕΠ

 

  1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
  2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ
  3. ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΉΤΗΣ
  4. ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
  5. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑ
  6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ
  7. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΔΕΠ) ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΕΛΜΕΠΑ)
  8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ