Πανδημία, ψυχική υγεία και διαπροσωπικές σχέσεις νέων

Η πρώτη συνάντηση του κύκλου σεμιναρίων με τίτλο: «Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην ψυχική υγεία και τις διαπροσωπικές σχέσεις των νέων: Επισκόπηση εμπειρικών ερευνών» θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022, στις 19:00. Εισηγητής θα είναι ο Στέφανος Μαστροθεόδωρος, PhD, Επίκουρος Καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, Ολλανδία και σχολιαστής ο Άγγελος Κρυπωτός, PhD, ΕπίκουροςΚαθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, Ολλανδία.

Περίληψη:

Η πανδημία του κορωνοϊού και τα επακόλουθα μέτρα που εφαρμόστηκαν στις περισσότερες προηγμένες χώρες έχουν αλλάξει τις ζωές μας με έναν σαρωτικό τρόπο. Η καθημερινότητα για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους μετατράπηκε σε έναν ιδιαίτερο εγκλεισμό. Οι συνέπειες αυτής της νέας κατάστασης για την ψυχική υγεία έχουν γίνει αντικείμενο πλείστων ερευνών, με κάποιους να κάνουν λόγο για μια πανδημία ψυχικής υγείας που ενδεχομένως ακολουθήσει. Καθώς βρίσκονται σε αναπτυξιακά στάδια κατά τα οποία οικοδομείται ο ψυχικός τους κόσμος, τα παιδιά, οι έφηβοι και οι νέοι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ψυχικά ευάλωτοι στις νέες συνθήκες. Η παρούσα ομιλία θα κάνει μια ανασκόπηση εμπειρικών μελετών που διερευνούν τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και των επακόλουθων μέτρων στην ψυχική υγεία και τις διαπροσωπικές σχέσεις των νέων. Έμφαση θα δοθεί επίσης σε μελέτες που αποσκοπούν να διαλευκάνουν με ποιον τρόπο η πανδημία επηρεάζει την ψυχική υγεία και τις σχέσεις των νέων, καθώς και ποιοι είναι πιο ευάλωτοι ψυχικά στις νέες αυτές συνθήκες.

H παρακολούθηση του Διεπιστημονικού Σεμιναρίου είναι δωρεάν. Η διαδικτυακή παρακολούθηση του Διεπιστημονικού Σεμιναρίου είναι δυνατή μέσω του συνδέσμου zoom:
https://zoom.us/j/96890607119?pwd=c0tiNlpWQTdVNHFSVjg4OCt6bmhBdz09
MeetingID: 968 9060 7119
Passcode: 328130
Η σελίδα του Σεμιναρίου στο Facebook είναι: www.shorturl.at/dgCDW

Για το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου δείτε εδώ: https://www.soc.uoc.gr/el/page/13108/diepistimoniko-seminario-tis-sxolis-koinwnikwn-epistimwn

Η Επιτροπή του Διεπιστημονικού Σεμιναρίου της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών:

Αλέξανδρος Κεσσόπουλος(Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης)

Θεανώ Κοκκινάκη(Τμήμα Ψυχολογίας)

Βαγγέλης Νικολαϊδης(Τμήμα Οικονομικών Επιστημών)

Αθηνά Σκουλαρίκη(Τμήμα Κοινωνιολογίας)